Uw Ideale ZorgCloud

– Blog –

Krijg snel inzicht in uw clouduitgaven

En zet uw capaciteit efficiënter in samen met SLTN

Naast het verSaaSen van applicaties, maken steeds meer zorginstellingen gebruik van Infrastructure-as-a-Service en Platform-as-a-Service. Maar welke applicaties op IaaS en PaaS zijn verantwoordelijk voor uw maandelijkse kosten? De kans is groot dat u geen exact antwoord kunt geven op die vraag. Capaciteitsbeheer van IaaS en PaaS wordt namelijk vaak uit het oog verloren, waardoor de kosten oplopen. Waarvoor betaalt u dan eigenlijk? En heeft uw zorginstelling al die capaciteit wel nodig? Met de begeleiding van SLTN vindt u eenvoudig het antwoord op deze vragen.

Vind de balans tussen kosten en capaciteit

Infrastructure-as-a-Service of Platform-as-a-Service gebruiken in een publieke of private cloudomgeving vergt expertise. U weet als geen ander hoe uw applicaties gebruikt worden en wat ze bijdragen aan uw zorginstelling, maar wat met de ruimte waarin ze zich bevinden? Het gemak van beschikbare capaciteit en geen oude omgevingen hoeven op te ruimen, kan leiden tot meer capaciteit in IaaS of PaaS. Dat zorgt vervolgens voor toenemende kosten. Maar heeft u die extra capaciteit wel nodig?

Om een goede balans te vinden tussen beschikbaarheid en kosten, heeft u inzicht nodig in de capaciteitsbesteding van uw cloud. SLTN gebruikt een tool waarmee u een handig overzicht krijgt.

Drie voordelen van de juiste inzichten

Op het dashboard ziet u al uw cloud resources op Azure, AWS, Microsoft365 en uw eigen VMware-omgeving. Zo weet u waar kosten gecreëerd worden, welke capaciteit onbenut blijft en waar u eventueel kunt afschalen. Inzicht in die zaken levert uw zorginstelling heel wat voordelen op:

  • Bespaar tot wel 20% door de capaciteit die u niet gebruikt af te schalen
  • Krijg meteen zicht op onverwachte kosten dankzij de real-time analyse van uw uitgaven
  • Verlaag uw ecologische voetafdruk door inzicht in welke capaciteit u niet nodig heeft

Uw zorgcloud geoptimaliseerd in drie stappen

Met het dashboard van SLTN krijgt uw zorginstelling in no-time en dagelijks een volledig overzicht van uw gebruik en uitgaven in de cloud. Samen met u gaan we dan aan de slag om de meest gepaste cloudcapaciteit te vinden. Hoe gaat dat in zijn werk?

  1. Meld uw instelling aan bij SLTN. Wij linken uw cloudabonnement(en), waardoor u meteen inzicht krijgt in de huidige samenstelling van de afgenomen capaciteit en diensten.
  2. Samen analyseren we de informatie. Als resultaat ontvangt u een gedetailleerd kostenmodel. Daaruit kunt u afleiden welke applicaties verschillende uitgaven veroorzaken en waar u eventueel kunt terugschroeven.
  3. U optimaliseert samen met SLTN uw cloud resources. Op maandelijkse basis oordeelt u of u meer of minder capaciteit wilt afnemen. U kunt bepaalde workloads eventueel verplaatsen naar een andere provider om kwaliteit en kosten in balans te houden.

Zo is uw zorginstelling klaar om efficiënter aan de slag te gaan met uw cloud. Benieuwd hoe u met de juiste begeleiding uw cloudcapaciteit eenvoudig optimaliseert? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Benieuwd hoe
Uw Ideale
Zorgwerkplek
eruitziet?

SLTN. Ontzorgt ICT.

Wij bouwen samen aan Uw Ideale Zorgwerkplek.
Samen met ons rijk ecosysteem van partners en leveranciers creëren we Uw Ideale Zorgwerkplek. Uw vaste huisarchitect van SLTN gaat met uw zorgwensen aan de slag en past de relevante innovaties toe op uw transitie.