GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) is een aanbieder van specialistische geestelijke gezondheidszorg. Jaarlijks vertrouwen cliënten van jong tot oud op hulp bij het voorkomen, behandelen en herstellen van hun psychische klachten. GGZ WNB heeft meerdere ambulante locaties in Bergen op Zoom en Roosendaal. Daarnaast zijn er klinische voorzieningen gevestigd op het bosrijke terrein van Landgoed Vrederust in Halsteren. Ongeveer 1000 medewerkers zetten zich met hart en ziel in voor zowel klinische als ambulante hulpverlening aan onze cliënten. GGZ WNB richt zich op het bevorderen, herstellen en in stand houden van de geestelijke gezondheid van bewoners in de regio, zodat mensen weer mee kunnen doen in de samenleving. De maatschappelijke opdracht is: Samen werken aan een samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn, zonder stigma.
Zorgorganisaties zoals GGZ WNB zijn steeds afhankelijker van hun ICT-netwerk. Ze digitaliseren steeds meer en hebben daarmee behoefte aan een betrouwbaar, veilig en toekomstvast netwerk. Als ICT Services Provider ontzorgt SLTN GGZ WNB naast de bestaande werkplek- en clouddiensten nu ook met een functioneel en veilig IT-netwerk inclusief beheerdiensten.
Gespecialiseerde netwerk- en beveiligingsdiensten
De gecertificeerde en ervaren specialisten van SLTN ondersteunen GGZ WNB met innovatief advies en beveiligingsdiensten zoals netwerk security monitoring en security incident response.
Implementatie netwerkdiensten
In 2024 implementeerde SLTN succesvol en met minimale impact voor de eindgebruikers Uw Ideale ZorgNetwerk op meer dan dertig locaties.
Managed Services
SLTN verzorgt het complete beheer van het netwerk (Zero Trust, Network Access Control, SD-WAN, LAN en wifi) en stuurt derde partijen aan. Door actief Life Cycle Management (updates en upgrades) wordt het netwerk toekomstvast, hoog beschikbaar en veilig gehouden. SLTN draagt 24/7 zorg voor de monitoring en het beheer van Uw Ideale ZorgNetwerk en onze servicedesk is 24/7 bereikbaar. Daarnaast adviseert SLTN GGZ WNB over innovaties en verbeteringen.
De stakeholders van Uw Ideale ZorgNetwerk
Niet alleen GGZ WNB als organisatie heeft baat bij een goed beveiligd en toegankelijk netwerk. Ook hun medewerkers, cliënten én hun bezoekers moeten kunnen rekenen op een betrouwbaar netwerk.
Cliënten en hun bezoekers
Binnen de gebouwen van GGZ WNB is een wifi-netwerk actief voor bewoners en bezoekers van de locaties. Dit netwerk heeft een eigen lokale toegang tot het internet.
Eigen medewerkers
De zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende diensten gebruiken laptops, tablets en telefoons die zowel via wifi als LTE connectie maken met Uw Ideale ZorgWerkplek van GGZ WNB. Communicatie en connectiviteit zijn onmisbaar voor hun zorgmedewerkers om zich volledig te richten op hun zorgtaken.
Organisatie
Efficiënt samenwerken en communiceren, binnen én buiten de muren van GGZ WNB, is noodzakelijk om de toenemende zorgvraag aan te kunnen. Communicatietechnologie en zorgdomotica zijn voor een zorginstelling tegenwoordig niet meer weg te denken. Hierbij is een goed en betrouwbaar netwerk essentieel. Door elke stakeholder veilig toegang te geven tot Uw Ideale ZorgNetwerk zorgt GGZ WNB voor gelukkige cliënten, tevreden medewerkers en een gezonde zorgorganisatie. Een netwerk dat optimaal functioneert, verlicht de druk op het GGZ WNB-team waardoor zij de optimale zorg kunnen verlenen aan haar cliënten.
De onderdelen van Uw Ideale ZorgNetwerk
Zero Trust
Uw Ideale ZorgNetwerk maakt gebruik van het Zero Trust Framework. Dankzij het rolgebaseerde systeem krijgt elke gebruiker alleen toegang tot de relevante segmenten. Wie niet bekend is in het systeem komt er niet in. Zo garandeert SLTN een optimale werking van het systeem met veilige toegang én efficiënte informatiedeling.
Network Access Control (NAC)
Met Network Access Control wordt netwerktoegang geautomatiseerd met behulp van gestandaardiseerde beleidsregels en vooraf gedefinieerde policies. Hiermee is segmentering en toegang tot het ICT-netwerk van GGZ WNB controleerbaar voor alle verbonden apparaten en gebruikers.
Firewall en SD-WAN
Bij GGZ WNB zijn geïntegreerde Firewall en SD-WAN in gebruik. De Firewall inspecteert interne zones en reguleert het verkeer van en naar het internet. Zorgmedewerkers, cliënten en bezoekers zitten op één netwerk maar toch volledig gescheiden van elkaar. Dankzij SD-WAN profiteren gebruikers van hoog beschikbare internettoegang op zorglocaties waarbij ze altijd verbinden met de best beschikbare internetconnectie. Op cruciale zorglocaties is er ook een 4G back-up-verbinding ingericht. Via SD-WAN zijn locaties onderling verbonden (WAN) en zijn cloudapplicaties altijd beschikbaar voor zorgmedewerkers.
LAN
Het bedrade netwerk bestaat uit switches voor connectiviteit in edge en core. Het totale netwerk wordt actief gemonitord, bewaakt en gecontroleerd op beschikbaarheid en prestaties met behulp van AI gedreven netwerkmanagement. LAN-poorten zijn voorzien van een kleurloze configuratie. De NAC-oplossing bepaalt de rechten op het netwerk en onbekende apparaten verbinden altijd met het gastennetwerk.
Wifi
Het wifi-netwerk bestaat uit verschillende access points. Ook wifi wordt actief gemonitord, bewaakt en gecontroleerd op beschikbaarheid en prestaties door het AI managementplatform. Sterke encryptie is toegepast om veilig draadloze diensten aan te bieden. SLTN beschikt over wifi-meetapparatuur en heeft op locatie metingen uitgevoerd om de situatie in kaart te brengen en actueel te houden. Daarna adviseren onze specialisten GGZ WNB over de juiste plaatsing van access points.
Wifi voor cliënten en/of bezoekers
Met wifi voor cliënten en/of bezoekers wordt een afzonderlijk netwerk aangeboden op het zorgnetwerk. Het verkeer is gescheiden van het reguliere netwerkverkeer, en tussen bewoners onderling. Hierdoor treden er geen interferenties op en heeft elke bewoner uitsluitend toegang tot zijn/haar eigen apparatuur (bv smart-tv).
Wilt u weten hoe Uw Ideale ZorgNetwerk eruitziet? Neem contact op met ons team. We gaan graag met u in gesprek.
Ontdek hoe GGZ Westelijk Noord-Brabant samen met SLTN digitaliseert om de druk op hun zorgpersoneel te verminderen