Uw Ideale ZorgNetwerk

– Klantcase –

Uw Ideale ZorgNetwerk bij de Zorgboog

Samen zorgen. Het is iets dat steeds belangrijker wordt door de toenemende vergrijzing en het dalende aantal ‘handen aan het bed’. Mensen in hun eigen woonomgeving en netwerk, ofwel community, zorgen met en voor elkaar. Ieder vanuit hun eigen kracht en mogelijkheden. De Zorgboog ondersteunt hen daarbij, met onder meer zorginnovaties en netwerkvoorzieningen.

Bij De Zorgboog werken ongeveer 2600 medewerkers en 1300 vrijwilligers. Zij verlenen zorg en bieden ondersteuning aan ruim 2000 cliënten in de thuissituatie, 1000 cliënten met zorg en verblijf en 1800 cliënten met kraamzorg.

Zorgorganisaties zijn steeds afhankelijker van hun ICT-netwerk. Ze digitaliseren steeds meer en hebben daarmee ook behoefte aan een betrouwbaar en veilig netwerk. Als ICT Services Provider ontzorgt SLTN De Zorgboog met een functioneel IT-netwerk en netwerkdiensten.

Gecertificeerde netwerk- en beveiligingsspecialisten

  • De gecertificeerde en ervaren specialisten van SLTN ondersteunen De Zorgboog met innovatief advies.

Implementatie netwerkdiensten

  • In 2018 implementeerden de specialisten van SLTN Uw Ideale ZorgNetwerk.
  • Wifi-metingen en netwerkimplementatie worden uitgevoerd op alle locaties.

Managed Services

  • SLTN verzorgt het complete beheer van het netwerk (Zero Trust, Network Access Control, LAN en wifi) en stuurt derde partijen aan zoals KPN (WAN en telefonie) en Ascom (domotica)
  • De Zorgboog profiteert van Life Cycle Management (updates en upgrades).
  • Het netwerk is veilig, beschikbaar en up-to-date.
  • SLTN draagt 24/7 zorg voor de monitoring en het beheer van Uw Ideale ZorgNetwerk.
  • De servicedesk van SLTN is 24/7 bereikbaar in Nederland.
  • SLTN adviseert De Zorgboog over innovaties en verbeteringen.

De Zorgboog nam Uw Ideale ZorgNetwerk in eerste instantie af as-a-Service en nam na drie jaar ook de netwerkapparatuur over. Zelfs na overname van de apparatuur blijft SLTN het dagelijkse beheer uitvoeren.

De stakeholders van Uw Ideale ZorgNetwerk

Niet alleen De Zorgboog als organisatie heeft baat bij een goed beveiligd en toegankelijk netwerk. Ook hun medewerkers, cliënten én hun bezoekers moeten kunnen rekenen op een betrouwbaar netwerk.

Cliënten en hun bezoekers

Binnen de gebouwen van De Zorgboog is een wifi-netwerk actief voor gasten. Dit netwerk heeft een eigen lokale toegang tot het internet.

Eigen medewerkers

De zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende diensten gebruiken laptops, tablets en telefoons die zowel via wifi als LTE connectie maken met Uw Ideale ZorgWerkplek van De Zorgboog. Communicatie en connectiviteit zijn onmisbaar voor hun zorgmedewerkers om zich volledig te richten op hun zorgtaken.

Organisatie

Efficiënt samenwerken en communiceren, binnen én buiten de muren van de Zorgboog, is noodzakelijk om de toenemende zorgvraag aan te kunnen. Communicatietechnologie en zorgdomotica zijn daarom niet meer weg te denken uit de zorgsector van vandaag. Hierbij is een goed en betrouwbaar netwerk essentieel.

Door elke stakeholder veilig toegang te geven tot Uw Ideale ZorgNetwerk zorgt De Zorgboog voor gelukkige cliënten, tevreden medewerkers en een gezonde organisatie. Een netwerk dat optimaal functioneert verlicht de druk op het team van De Zorgboog, waardoor zij de beste zorg kunnen verlenen aan cliënten.

De onderdelen van Uw Ideale ZorgNetwerk

Zero Trust

Uw Ideale ZorgNetwerk maakt gebruik van het Zero Trust Framework. Dankzij het rolgebaseerde systeem krijgt elke gebruiker alleen toegang tot de relevante segmenten. Wie niet bekend is in het systeem komt er niet in. Zo garandeert SLTN een optimale werking van het systeem, met veilige toegang én efficiënte informatiedeling zonder interferenties.

Network Access Control (NAC)

Met Network Access Control wordt netwerktoegang geautomatiseerd met behulp van gestandaardiseerde beleidsregels en vooraf gedefinieerde policies. Hiermee is segmentering en toegang tot het ICT-netwerk van De Zorgboog controleerbaar voor alle verbonden apparaten en gebruikers.

Firewall

De Firewall reguleert het verkeer van en naar het internet. Zorgmedewerkers, cliënten en bezoekers zijn verbonden met één netwerk, zonder elkaar in de weg te zitten.

(SD-)WAN

Bij De Zorgboog wordt een traditioneel IP-VPN WAN van KPN gebruikt. Als Service Integration Partner zorgt SLTN voor het beheer.

LAN

Het bedrade netwerk bestaat uit HPE Aruba-switches voor connectiviteit in edge, datacenter en core. Het totale netwerk wordt actief gemonitord, bewaakt en gecontroleerd op beschikbaarheid en prestaties. LAN-poorten zijn voorzien van een kleurloze configuratie. De NAC-oplossing bepaalt de rechten op het netwerk; onbekende apparaten verbinden altijd met het gastennetwerk.

Wifi

Het wifi-netwerk bestaat uit HPE Aruba-access points. Ook wifi wordt actief gemonitord, bewaakt en gecontroleerd op beschikbaarheid en prestaties. Sterke encryptie is toegepast om veilig draadloze diensten aan te bieden. SLTN beschikt over wifi-meetapparatuur en kan op locatie metingen uitvoeren om de situatie in kaart te brengen. Daarna adviseren de specialisten De Zorgboog over de juiste plaatsing van access points.

Wifi voor cliënten en/of bezoekers

Met wifi voor cliënten en/of bezoekers wordt een afzonderlijk netwerk aangeboden op het zorgnetwerk. Het verkeer is gescheiden van het reguliere netwerkverkeer. Hierdoor treden er geen interferenties op. Binnen het netwerk wordt prioriteit gegeven op basis van classificatie van het netwerkverkeer.

Wilt u weten hoe Uw Ideale ZorgNetwerk eruitziet? Neem contact op met ons team. We gaan graag met u in gesprek.

(bron: website De Zorgboog)

Zet u de eerste stap naar zorginnovatie?

Samen met ons rijk ecosysteem aan partners en leveranciers ondersteunen wij de digitalisering van uw zorgorganisatie. Uw vaste huisarchitect van SLTN gaat met uw zorgwensen aan de slag.