Uw Ideale ZorgNetwerk

– Klantcase –

Uw Ideale ZorgNetwerk bij Amerpoort

Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking.

Amerpoort biedt woonvormen, dag- en vrijetijdsbesteding, logeermogelijkheden, ondersteuning thuis en in de wijk, behandelingen, medische zorg en expertise aan mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen cliënten net als iedereen deelnemen aan het dagelijks leven en bijdragen aan de samenleving. Daarbij werkt Amerpoort nauw samen met familieleden en anderen die bij de cliënt betrokken zijn. Bij Amerpoort leveren 2700 medewerkers en 750 vrijwilligers zorg en ondersteuning aan ruim 2500 cliënten.

Zorgorganisaties zijn steeds afhankelijker van hun ICT-netwerk. Ze digitaliseren steeds meer en hebben daarmee ook behoefte aan een betrouwbaar en veilig netwerk. Als ICT Services Provider ontzorgt SLTN Amerpoort met een functioneel IT-netwerk en netwerkdiensten.

Gespecialiseerde netwerk- en beveiligingsdiensten

  • De gecertificeerde en ervaren specialisten van SLTN ondersteunen Amerpoort met innovatief advies.

Implementatie netwerkdiensten

  • In 2022 implementeerde SLTN Uw Ideale ZorgNetwerk bij meer dan tachtig locaties.

Managed Services

  • SLTN verzorgt het complete beheer van het netwerk (Zero Trust, Network Access Control, SD-WAN, LAN en wifi) en stuurt derde partijen aan zoals KPN en VodafoneZiggo (internetverbindingen), Commplaza (internet, televisie en telefonie voor bewoners) en CLB (domotica).
  • Amerpoort profiteert van Life Cycle Management (updates en upgrades).
  • Het netwerk is veilig, beschikbaar en up-to-date.
  • SLTN draagt 24/7 zorg voor de monitoring en het beheer van Uw Ideale ZorgNetwerk.
  • De servicedesk van SLTN is 24/7 bereikbaar in Nederland.
  • SLTN adviseert Amerpoort over innovaties en verbeteringen.

Amerpoort heeft haar bestaande LAN- en wifi-omgeving bij SLTN in beheer gegeven. In het najaar van 2022 namen ze een nieuwe SD-WAN-oplossing in gebruik.

De stakeholders van Uw Ideale ZorgNetwerk

Niet alleen Amerpoort als organisatie heeft baat bij een goed beveiligd en toegankelijk netwerk. Ook hun medewerkers, cliënten én hun bezoekers moeten kunnen rekenen op een betrouwbaar netwerk.

Cliënten en hun bezoekers

Binnen de gebouwen van Amerpoort is een wifi-netwerk actief voor bewoners en bezoekers van de locaties. Dit netwerk heeft een eigen lokale toegang tot het internet.

Eigen medewerkers

De zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende diensten gebruiken laptops, tablets en telefoons die zowel via wifi als LTE connectie maken met Uw Ideale ZorgWerkplek van Amerpoort. Communicatie en connectiviteit zijn onmisbaar voor hun zorgmedewerkers om zich volledig te richten op hun zorgtaken.

Organisatie

Efficiënt samenwerken en communiceren, binnen én buiten de muren van Amerpoort, is noodzakelijk om de toenemende zorgvraag aan te kunnen. Communicatietechnologie en zorgdomotica zijn daarom niet meer weg te denken uit de zorgsector van vandaag. Hierbij is een goed en betrouwbaar netwerk essentieel.

Door elke stakeholder veilig toegang te geven tot Uw Ideale ZorgNetwerk zorgt Amerpoort voor gelukkige cliënten, tevreden medewerkers en een gezonde organisatie. Een netwerk dat optimaal functioneert, verlicht de druk op het Amerpoort-team, waardoor zij de beste zorg kunnen verlenen aan cliënten.

De onderdelen van Uw Ideale ZorgNetwerk

Zero Trust

Uw Ideale ZorgNetwerk maakt gebruik van het Zero Trust Framework. Dankzij het rolgebaseerde systeem krijgt elke gebruiker alleen toegang tot de relevante segmenten. Wie niet bekend is in het systeem komt er niet in. Zo garandeert SLTN een optimale werking van het systeem, met veilige toegang én efficiënte informatiedeling.

Network Access Control (NAC)

Met Network Access Control wordt netwerktoegang geautomatiseerd met behulp van gestandaardiseerde beleidsregels en vooraf gedefinieerde policies. Hiermee is segmentering en toegang tot het ICT-netwerk van Amerpoort controleerbaar voor alle verbonden apparaten en gebruikers.

Firewall en SD-WAN

Bij Amerpoort zijn geïntegreerde Firewall en SD-WAN in gebruik. De Firewall inspecteert interne zones en reguleert het verkeer van en naar het internet. Zorgmedewerkers, cliënten en bezoekers zitten op één netwerk, maar toch volledig gescheiden van elkaar.

Dankzij SD-WAN profiteren gebruikers van hoogbeschikbare internettoegang op zorglocaties, waarbij ze altijd verbinden met de best beschikbare internetconnectie. Door aan te sluiten bij meerdere internetproviders is Amerpoort niet afhankelijk van één provider. Op cruciale zorglocaties werd er ook een 4G back-up-verbinding ingericht. Via SD-WAN zijn locaties onderling verbonden met elkaar (WAN) en zijn cloudapplicaties altijd beschikbaar voor zorgmedewerkers.

LAN

Het bedrade netwerk bestaat uit switches voor connectiviteit in edge en core. Het totale netwerk wordt actief gemonitord, bewaakt en gecontroleerd op beschikbaarheid en prestaties. LAN-poorten zijn voorzien van een kleurloze configuratie. De NAC-oplossing bepaalt de rechten op het netwerk; onbekende apparaten verbinden altijd met het gastennetwerk.

Wifi

Het wifi-netwerk bestaat uit verschillende access points. Ook wifi wordt actief gemonitord, bewaakt en gecontroleerd op beschikbaarheid en prestaties. Sterke encryptie is toegepast om veilig draadloze diensten aan te bieden. SLTN beschikt over wifi-meetapparatuur en kan op locatie metingen uitvoeren om de situatie in kaart te brengen. Daarna adviseren de specialisten Amerpoort over de juiste plaatsing van access points.

Wifi voor cliënten en/of bezoekers

Met wifi voor cliënten en/of bezoekers wordt een afzonderlijk netwerk aangeboden op het zorgnetwerk. Het verkeer is gescheiden van het reguliere netwerkverkeer. Hierdoor treden er geen interferenties op. Binnen het netwerk wordt prioriteit gegeven op basis van classificatie van het netwerkverkeer.

Wilt u weten hoe Uw Ideale ZorgNetwerk eruitziet? Neem contact op met ons team. We gaan graag met u in gesprek.

Zet u de eerste stap naar zorginnovatie?

Samen met ons rijk ecosysteem aan partners en leveranciers ondersteunen wij de digitalisering van uw zorgorganisatie. Uw vaste huisarchitect van SLTN gaat met uw zorgwensen aan de slag.